מיטה סיעודית לשימוש ביתי כבר הרבה זמן אינה נראית מיטת בית חולים רגילה. בשנים האחרונות אנשים מעדיפים להישאר בבית מאשר לעבור לדיור מוגן או בית אבות. דבר זה גרם ליצרני המיטות לשנות את העיצובים ולהתאים את המראה לחדיש יותר, יפה ועדין יותר ממש כמו המיטות שיש לנו בבית ובכך ליצור התאמה לחדר השינה בבית ולהרגשה נעימה ולמראה אסטטי ויפה.
המיטה מצופה עץ נעים למראה ואינה משרה אווירה של בית חולים, מעקות עץ עוטפים את המיטה בשני צדדיה ומוסיפים ביטחון למשתמש.
לבסיס המיטה מחוברים גלגלים המאפשרים הזזת המיטה לטיפול נוח יותר או לניקיון החדר. תנוחות המיטה ניתנות לשינוי בעזרת שלט המציע אפשרויות שונות של תנוחות.
השלט מאוד נוח ופשוט ומראה את הפעולה בבירור על בסיס השלט, כמו כן ישנן מיטות שניתן לקבע את מצב המיטה ולנעול את המצב כך שהמטופל לא יוכל לשנות אותו.
תנוחות אפשריות במיטה סיעודית
משענת גב וראש מתרוממת- תנוחה זאת מקלה בבעיות נשימה, בעיות לחץ דם ונוחה מאוד לאנשים שנמצאים שעות רבות במיטה, מאפשר לאכול במיטה בצורה נוחה באופן עצמאי או בעזרת מטפל, מאפשרת לצפות בטלוויזיה במהלך היום או סתם כך לשנות תנוחה לנוחות מירבית.
משענת הגב מתרוממת קרוב מאוד לזווית ישרה 90 מעלות.
כאשר מרימים את משענת הגב מומלץ להרים גם את מנגנון הרגלים על מנת למנוע החלקה של הגוף.
מנגנון להרמת רגליים- נותן פתרון מצוין לסובלים מרגליים נפוחות, אחוז מאוד גבוה של מבוגרים סובלים מסוכרת שחלק מההשלכות של המחלה היא נפיחות ברגלים, פתרונות לרגליים נפוחות הם פעילות ספורטיבית כגון פדלים אקטיביים או פסיביים על מנת להזרים את הדם בגוף, לשכב בתנוחה שהרגליים גבוהות יותר מגובה הלב על מנת להקל על זרימת הדם מהרגלים.
ישנו מנגנון המרים את כל המיטה לגובה טיפולים של כ 80 ס"מ ובכך מאפשר טיפול נוח יותר בזמן החלפת חיתול, ניגוב גוף המטופל במיטה וטיפול כללי באדם.
מנגנון תנוחת טרנדלנבורג- בתנוחה זו המיטה כולה בהטיה, תנוחה זו מומלצת במגוון בעיות כגון: בצקת בריאות, בעיות קיצוניות בלחץ הדם, בעיות ספיקת לב ועוד..
יש יתרון לשימוש בתנוחה זאת לתוספת נוחות למרותקים למיטה, ניתן להרים את משענת הגב ובמקביל להרים את תמיכת הרגליים ולשלב את תנוחת טרנדלנבורג ויוצרים מעיין צורה של כורסה.
תנוחה זו אינה סטנדרטית במיטה סיעודית וקיימת בדגמים מסוימים.
לכל מיטה ניתן להוסיף ידית עזר המתחברת לגוף המיטה וממוקמת בפלג גוף עליון, מאפשרת למשתמש להושיט יד למעלה ולהיעזר בידית לשינוי תנוחה.
מי צריך מיטה סיעודית?
מהניסיון הגדול שיש לנו, מיטה סיעודית מתאימה לכל מי שנתקל בבעיה תפקודית וקבועה בפעולות הפשוטות של היום.
הרבה לקוחות שלנו רכשו מיטת נוער מתכווננת במטרה לספק נוחות להוריהם, אך ברגע שנדרש להוסיף מעקה למניעת נפילות או למטרת עזרה בקימה, נתקלו בחוסר התאמה של המיטה ונאלצו לרכוש מיטה חדשה. קניה נכונה ומותאמת לצרכים תחסוך הוצאות מיותרות והכי חשוב תשמור על בטיחות היקר לכם מכל.
מיטה סיעודית נותנת ליקירכם וגם למי שמטפל ביקיריכם פתרון ונוחות בחיי היומיום לצד מגבלות פיזיות.
על אילו בעיות ניתן להתגבר בעזרת המיטה הסיעודית?
- מניעת נפילות מתוך שינה - ישנם הרבה מקרים של נפילה באמצע הלילה בד"כ בגלל חלום או תנועות גוף לא מבוקרות מתוך שינה, המיטה כוללת מעקות משני צידי המיטה שמגינות ממקרים של נפילות ומבטיחים לילה בטוח.
- מניעת יציאה מהמיטה בזמן השינה - במחלות כמו דמנציה או אלצהיימר ישנם תופעות שהאדם מבצע פעולות שלא במודעות כמו לנסות לצאת מהמיטה באמצע הלילה, מיטה עם מעקה תמנע זאת ותאפשר לילה בטוח לאדם ולמטפל.
- כל אדם שמשתמש בחיתולים למבוגרים ירגיש הרבה יותר נוח על מיטה סיעודית מפני שהטיפול בו יהיה נוח יותר, המיטה מתרוממת גובה טיפולים של כ 80 ס"מ ומאפשרת החלפת חיתול בצורה נוחה מאוד, בנוסף בדרך כלל המזרן המסופק עם מיטה סיעודית אטום לספיגת נוזלים ובכך שומך על היגיינת המשתמש ומונע ריחות לא נעימים שיכולים להתפתח משימוש במזרון ספוג שאינו אטום.
- פתרון נוח למוגבלים פיזית, אדם שלא מסוגל ללכת ומבלה הרבה שעות במיטה יכול לשנות מצבים על ידי המנועים השונים של המיטה ובכך מאפשר זרימת דם ומניעת פצעי לחץ.
יש כמובן עוד הרבה מקרים שהמיטה יכולה לתמוך באדם במאמר זה נגיע לחלק מהם.
מה חשוב לדעת לפני רכישת המיטה
ישנם כמה דברים שצריך להתייחס לפני בחירת מיטה כגון:
- בעיות בריאותיות, עם דגש מיוחד לספיקת לב ובעיות נשימה.
- היסטוריה של פצעי לחץ - על מנת לצמצם את הסיכויים להתפתחות פצעי לחץ רצוי להשתמש במזרן מתאים ובכך לפזר את הלחץ המופעל אל הגוף מהנקודות הבולטות ביותר שהם עצמות השלד לכלל הגוף בצורה אחידה ובכך לצמצם את הסיכויים. מזרן טוב יצמצם את הסיכוי להיווצרות פצע לחץ. במידה וכבר יש פצע לחץ ישנם מזרני אויר דינמיים בעלי טכנולוגיה לפיזור אויר ושינויי תנוחות אוטומטיים.
- ישנם סוגים רבים של מזרנים ברמות מחיר שונות, ישנם מזרוני ביצים, פטריה, ויסקו, טמפור ומזרני אויר אקטיביים ועוד מיני סוגים.
- יכולות פיזיות של האדם - כך שהמטרה היא לנסות לדמות את הליך היומיום ולהתאים למשתמש בדיוק לפי צרכיו.
- במקרה שהאדם מרותק ואינו פעיל כלל. לדוגמא: אם האדם סובל מבעיות ספיקת לב עדיף שהמיטה תכלול תנוחת טרנדלנבורג שתקל על זרימת הדם בגוף.
- אם האדם נמוך קומה נדאג שהמיטה תרד לגובה נמוך ונאפשר כניסה ויציאה נוחה מהמיטה.
ישנם הרבה דוגמאות והתאמות שחשוב להתייחס אליהם.
על מנת שההתאמה תהיה מושלמת צריך להתייחס גם למטפל ולבדוק אילו פעולות מקשות על הטיפול השוטף וכך לנסות להתגבר על הקושי ע"י התאמת תכונות המיטה לפי אופי הטיפול.
לדוגמא: אם האדם שוקל 100 ק"ג והמטפל מעביר אותו ידנית מכיסא הגלגלים למיטה, חשוב מאוד שגובה המיטה יהיה נמוך יותר מגובה כסא הגלגלים, מטפל עם גב תפוס יהיה חסר סבלנות ובנוסף יידרש ממכם לעזור בטיפול, התאמה נכונה תספק נוחות לכל המשפחה.
אנו מאמינים שהתאמת המיטה למטפל תעביר אוטומטית יחס סבלני ונעים יותר למטופל.
להתאמה מדויקת לצרכים שלך 1700-55-66-33